Visiting address  •  Laivastokatu 9, 00160 Helsinki, Finland   |   Phone (switchboard)  •  +358 30 620 7000
Email addresses  •  info(at)arctia.fi   |   rekry(at)arctia.fi (job applications)   |   forename.familyname(at)arctia.fi

MSV Botnica

Jäänmurtaja Botnica on teknisesti kehittynein Arctian alus. Verraten pienikokoisen Botnican jäänmurto-ominaisuudet on mitoitettu erityisesti Suomenlahden jääolosuhteiden mukaan. 

Nordican ja Fennican esimerkin mukaan myös uudempi Botnica työskentelee öljykentillä jääkauden ulkopuolella. Erikoistöitä varten alus on varustettu DP3-standardin mukaisilla paikannus- ja ohjailulaitteilla. Niiden avulla se kykenee pysyttelemään aallokossa 25 senttimetrin tarkkuudella paikallaan. Kolminkertaisesti varmistettu järjestelmä huolehtii paikantamisesta mittaamalla aluksen liikkeitä suhteessa merenpohjaan ja GPS-satelliitteihin.

Azipod-ruoripotkurit ja vesitankit estävät alusta kääntymästä tai kallistumasta, minkä lisäksi 160 tonnin nosturi huomioi Botnican pystysuuntaisen liikkeen automaattisesti.

Aluksen keskellä oleva aukko, "moonpool", mahdollistaa monenlaiset vedenalaiset operaatiot, kuten öljy- ja kaasuputkilaitteistojen huoltotyöt; tuhannen neliömetrin kannella on myös reilusti tilaa työskennellä. Aluksen energiantuotannosta huolehtii kuusi dieselgeneraattoria, joiden yhteenlaskettu sähköteho on 15 megawattia. 

Sisätiloiltaan kaikki monitoimimurtajat ovat tilavia, ja syystä: kesän offshore-kaudella aluksen miehistö kolminkertaistuu, kun asiakkaan erikoishenkilöstö tulee alukselle töihin. Botnicalla on majoitusmahdollisuudet ja hengenpelastusvälineet 72 hengelle.

 

Uutiset

Tiedotteet