Jäänmurtajat

MSV Fennica

Valmistunut 1993
Rakennustelakka Aker Finnyards
Luokitus DNV +1A1-Tug Supply Vessel –SF EO Icebreaker / Polar-10 / DynPos AUTR
Pituus 116 m
Leveys 26 m
Pääkoneisto Wärtsilä
Akseliteho Suulakepotkurit 2 kpl (Aquamaster) Yhteisteho 15 000 kW
Paaluveto 230 tonnia
Call Sign OJAD

MSV Fennica

Monitoimimurtaja Fennicalla on suuri työskentelykansi ja A-raami, jotka mahdollistavat sen käytön erilaisissa offshore-tehtävissä. Alus täyttää tiukat ympäristö- ja päästönormit (EPA) ja soveltuu siksi erinomaisesti arktisilla alueilla työskentelyyn.

Fennican jäänmurto-ominaisuudet ovat erittäin hyvät. Aquamaster Azimuth -potkureiden voiman tuottavat 15 megawatin dieselgeneraattorit. Potkureiden ja Dynamic Position -järjestelmän ansiosta aluksen hyvä ohjattavuus säilyy vaikeissakin olosuhteissa.

Fennica on työskennellyt monipuolisissa tehtävissä esimerkiksi Pohjanmerellä, Brasiliassa, Alaskassa ja Grönlannissa. Alusta on käytetty erityisesti ice management -tehtäviin Grönlannin vesillä, Tšuktšienmerellä ja Beaufortinmerellä.

Monitoimialukset Fennica ja Nordica

Arctian monitoimialukset MSV Fennica ja Nordica ovat maailmanlaajuisesti ainutlaatuisia. Ne ovat voimakkaita jäänmurtajia, joiden ominaisuudet sopivat erityisesti ketteryyttä ja tarkkuutta vaativiin tehtäviin. Monitoimimurtajat soveltuvat työskentelyyn erittäin vaativissa tehtävissä muun muassa öljy- ja kaasukentillä ympäri maailman.

Alusten jäänmurto-ominaisuudet ovat loistavat, ja ne soveltuvat DP-työhön, kauppalaivojen hinaamiseen kovissa jääolosuhteissa ja öljyteollisuuden palvelukseen ice management -tehtävissä arktisilla alueilla. Vinssien, nostureiden ja A-raamin avulla vaihto työtehtävästä toiseen sujuu nopeasti. Mittavien investointien ansiosta alukset läpäisevät kaikki offshore-töiden tiukat vaatimukset ja ohjeistukset.

Molemmissa aluksissa on asiakkaille oma kansi majoitusta ja toimistotiloja varten sekä lähiverkot työasemille. Majoituskapasiteettia on aluksesta riippuen yhteensä 45–47 vieraalle.

Lataa Fennica-alusesite

Kalusto

Ota yhteyttä

Caius Grann

Myyntijohtaja

+358 40 526 7716

caius.grann(at)arctia.fi

Tom Ekegren

Operatiivinen päällikkö, jäänmurto

+358 46 876 7106

tom.ekegren(at)arctia.fi

Lähetä viesti

Tietosuoja