Jäänmurtajat

MSV Nordica

Valmistunut 1994
Rakennustelakka Aker Finnyards
Luokitus DNV +1A1-Tug Supply Vessel –SF EO Icebreaker / Polar-10 / DynPos AUTR
Pituus 116 m
Leveys 26 m
Pääkoneisto Wärtsilä
Akseliteho Suulakepotkurit 2 kpl (Aquamaster), yhteisteho 15 000 kW
Paaluveto 230 tonnia
Call Sign OJAE

MSV Nordica

Monitoimialus Nordican erikoisuus on 160 tonnin nosturi. Alukselle on mahdollista asentaa myös A-raami. Nordica soveltuu jäänmurron lisäksi monipuolisiin offshore-tehtäviin. Sisaraluksensa Fennican tavoin se täyttää tiukat ympäristö- ja päästönormit (EPA) ja soveltuu siksi erinomaisesti arktisilla alueilla työskentelyyn.

Nordica operoi myös Suomen vesialueilla jäänmurrossa talvisin. Aquamaster Azimuth -potkureiden voiman tuottavat 15 megawatin dieselgeneraattorit. Potkureiden ja Dynamic Position -järjestelmän ansiosta aluksen hyvän ohjattavuus säilyy vaikeissakin olosuhteissa.

Itämeren ja Pohjanmeren lisäksi Nordican työskentelyalueita ovat olleet Välimeri sekä esimerkiksi Länsi-Afrikan ja Grönlannin rannikot, Tšuktšienmeri ja Beaufortinmeri.

Monitoimialukset Fennica ja Nordica

Arctian monitoimialukset MSV Fennica ja Nordica ovat maailmanlaajuisesti ainutlaatuisia. Ne ovat voimakkaita jäänmurtajia, joiden ominaisuudet sopivat erityisesti ketteryyttä ja tarkkuutta vaativiin tehtäviin. Monitoimimurtajat soveltuvat työskentelyyn erittäin vaativissa tehtävissä muun muassa öljy- ja kaasukentillä ympäri maailman.

Alusten jäänmurto-ominaisuudet ovat loistavat, ja ne soveltuvat DP-työhön, kauppalaivojen hinaamiseen kovissa jääolosuhteissa ja  ice management -tehtäviin arktisilla alueilla. Vinssien, nostureiden ja A-raamin avulla vaihto työtehtävästä toiseen sujuu nopeasti. 

Molemmissa aluksissa on asiakkaille oma kansi majoitusta ja toimistotiloja varten sekä lähiverkot työasemille. Majoituskapasiteettia on aluksesta riippuen yhteensä 45–47 vieraalle. 

Lataa Nordica-alusesite

Kalusto

Ota yhteyttä

Caius Grann

Myyntijohtaja

+358 40 526 7716

caius.grann(at)arctia.fi

Tom Ekegren

Operatiivinen päällikkö, jäänmurto

+358 46 876 7106

tom.ekegren(at)arctia.fi

Lähetä viesti

Tietosuoja