10.08.2023

Arctia on allekirjoittanut sopimuksen kansainvälisestä rahtauksesta

Arctia Icebreaking Oy ja kanadalainen Baffinland Iron Mines Corporation ovat allekirjoittaneet sopimuksen vuosittaisesta rahtauksesta kausille 2023–2025.

Sopimus koskee jäänmurto- ja avustuspalveluita yhdellä monitoimimurtajalla. Rahtaus ei vaikuta Itämeren alueen jäänmurtokapasiteettiin, sillä se ajoittuu syksyyn ja alus palaa talveksi Itämerelle.

”On hienoa, että maailman huippuluokkaa edustavalle suomalaiselle jääosaamiselle on kysyntää muutaman hiljaisen vuoden jälkeen.  Sopimus tuo töitä monitoimimurtajalle ja sen miehistöille, ja voi myös jatkossa tuoda lisää kansainvälisiä projekteja monitoimimurtajille,” sanoo jäänmurron liiketoimintajohtaja Paavo Kojonen.

"Olemme iloisia saadessamme aloittaa tämän uuden yhteistyösuhteen Arctian kanssa," sanoi Robin Nundoo, Baffinlandin myynti- ja logistiikkajohtaja. "Arctian asiantuntemus ja laaja tietämys arktisista olosuhteista takaavat turvallisen ja tuottavan toimintakauden tänä syksynä. Kaikki Baffinlandin kanssa työskentelevät alukset, myös Arctian alus, noudattaa alueen ympäristöohjeistusta suojellakseen arktisia merialueita.”

Lisätietoa:
Liiketoimintajohtaja Paavo Kojonen, paavo.kojonen@arctia.fi, p. 050 458 4391 tai
toimitusjohtaja Maunu Visuri, maunu.visuri@arctia.fi, p. 040 578 8122

Haastattelupyynnöt:
Viestintäpäällikkö Eija Koli, eija.koli@arctia.fi, p. 040 725 3911

Arctia turvaa Suomen meriliikenteen kulun Itämeren jäätalven olosuhteissa, varmistaa toimivat vesiliikenneyhteydet ja tarjoaa ratkaisut turvalliseen sekä tehokkaaseen merenkulkuun haastavissa olosuhteissa merellä ympäri maailman. Palveluihin kuuluvat jäänmurron, väylänhoidon ja merenmittauksen lisäksi mm. putken- ja kaapelinlasku, hinaustehtävät, tuki vedenalaisten rakenteiden asennus- ja huoltotöissä, öljyntorjunta, vesirakentaminen sekä muoviputkiviittojen ja poijujen valmistaminen. Arctia on 100 % valtion omistama osakeyhtiö. Lue lisää osoitteesta arctia.fi ja seuraa LindeInissä, Twitterissä ja Instagramissa.

Baffinland Iron Mines Corporation (Baffinland) on kanadalainen kaivosyhtiö, joka tuottaa erittäin korkean rautapitoisuuden omaavaa malmia Baffinlandin saarella, Nunavutissa Kanadassa. Korkea rautapitoisuus mahdollistaa matalahiilisemmän teräksen tuotannon. Baffinland Iron Mines Corporationin omistavat sijoitusyhtiö The Energy and Minerals Group ja teräsvalmistaja ArcelorMittal.  Lue lisää osoitteesta baffinland.com ja seuraa Twitterissä, Facebookissa ja LinkedInissä.

Uutiset

Ota yhteyttä

Eija Koli

Viestintäpäällikkö

+358 40 725 3911

eija.koli(at)arctia.fi

Lähetä viesti

Tietosuoja