24.04.2024

Arctian monipuolisuus luo synergiaa yhteistyölle

Projektipäällikön tehtävä Arctian merenmittauksen liiketoiminnossa oli Sami Stenvallille täydellinen valinta. ”Pääsin yhdistämään kahden aikaisemman työurani tietotaidon yhdeksi saumattomaksi kokonaisuudeksi, mikä oli projektipäällikön tehtävässä vastustamaton yhdistelmä. Nyt vuoden talossa olleena olen oivaltanut, että Arctiassa yksi plus yksi on paljon enemmän kuin kaksi. Arctian monipuolisuus tekee yhteistyöstä enemmän kuin osiensa summan, ja monen eri alan rautaisen ammattilaisen muodostama ajatushautomo innostaa meitä kaikkia ylittämään itsemme,” kertoo Sami kokemuksistaan Arctiasta.

Sami on melko uusi arctialainen. Hän aloitti projektipäällikkönä merenmittauksen liiketoiminnossa huhtikuussa 2023. Arctiaa ennen Samille oli kertynyt työkokemusta merenkulun ja teollisuuden parista jo liki 20-vuotta. ”Urani ensimmäinen vuosikymmen kului merenkulun parissa, alkaen 2006 Rauman telakalta ja myöhemmin toimin kauppa-aluksissa konemestarina. Siirryin maihin teollisuuden asennusprojekteihin toimien sekä toimittajan, että tilaajan roolissa. Erilaisten projektien vetämistä on kohta toinen vuosikymmen takana,” Sami toteaa.

Haasteiden muuttaminen mahdollisuuksiksi ja ihmisten sekä asioiden parissa työskentely motivoivat

Arctia tarjoaa kattavasti jäänmurron, väylänhoidon ja merenmittauksen palveluja. Yhtiö on yksi Pohjois-Euroopan suurimmista merenmittausyrityksistä tarjoten merenmittaus-, tutkimus-, suunnittelu- ja tietopalveluja Suomessa sekä pohjoisen Euroopan merialueilla. Yhtiö työllistää noin 420 alansa ammattilaista.

”Vastaan nimetyistä merenmittausprojekteista. Iso osa työtäni projektien johtamisen lisäksi on asiakasrajapinnassa toimiminen, asiakaskontaktien luominen ja ylläpitäminen sekä projektimyynti. Kun projekteilta jää aikaa, olen aktiivisesti mukana kehittämässä ja rakentamassa laatujärjestelmän mukaista toimintaa. Tyypillisesti työpäivääni kuuluu vähintään yksi asiakaskontakti käynnissä olevan tai tulevien projektien tiimoilta. Lisäksi tilanteen mukaan päivään kuuluu Arctian sisäisten sidosryhmien ja tilaajan tarpeiden yhteensovittamista, aikataulujen suunnittelua sekä projektien talouden seurantaa.”

Merkityksellinen työ ja työn sekä vapaa-ajan tasapaino ovat tärkeitä

Sami on koulutukseltaan merenkulun insinööri AMK. ”Moni teknisen alan koulutus antaa hyvät lähtökohdat projektipäällikön tehtävään. Koulutuksen lisäksi tärkeimpiä tekijöitä ovat halu ja kyky oppia uutta, sillä jokainen projekti tuo mukanaan yksilötason haasteensa. Merenmittauksen projekteissa uutta opittavaa sekä nopeita käänteitä riittää, ja työ pakottaa säännöllisesti ajattelemaan niin sanotusti laatikon ulkopuolelta. Arctian kaikissa liiketoiminnoissa tehdään erittäin merkityksellistä työtä merenkulun turvallisuuden ja Suomi Oy:n hyväksi. Juuri työn merkityksellisyys, haasteiden muuttaminen mahdollisuudeksi sekä ihmisten ja asioiden kanssa luoviminen motivoi minua työssäni.”

Perhe on Samille kaikki kaikessa. ”Pyrimme viettämään yhdessä mahdollisimman paljon aikaa. Pelaamme vanhanaikaisesti lautapelejä ja nautimme luonnosta muun muassa telttailemalla yhdessä. Vapaa-ajallani rentoudun musiikin parissa. Kilpailen myös seuratasolla toiminnallisessa ammunnassa, toimin Lohjan Seudun Reservinaliupseereiden johtokunnan tiedottajana sekä taloyhtiömme hallituksen puheenjohtajana.  Vapaa-ajan ongelmia ei siis juuri ole,” naurahtaa Sami.

Uutiset

Ota yhteyttä

Lähetä viesti

Tietosuoja