25.02.2021

Fennica jäänmurtoon kauden seitsemäntenä murtajana

Arctian jäänmurtaja Fennica irrottaa Kotkan satamasta torstaina 25. helmikuuta. Fennica suuntaa avustustyöhön Suomenlahdelle, jossa jäänmurtoa hoidetaan yhteistyössä alueella jo operoivien JM Voiman ja JM Urhon kanssa. Fennica on kuluvan kauden seitsemäs avustustyöhön lähtevä murtaja. 

Fennicaa on kuluneella viikolla valmisteltu lähtöön muun muassa järjestelmätestauksin ja muonavarasto- ja polttoainetäydennyksin, ja onpa aluksen keinuntatankkiinkin lisätty vettä 800 kuutiota. ”Fennican tarkka avustusalue ei ole vielä tiedossa, mutta uskoisin sen olevan jään rajassa Inkoon kohdilla. Miehistö on kovin innoissaan jäänmurtoon lähdöstä, ja aluksella näkyykin nyt paljon hymyjä”, toteaa aluksen päällikkö Tommy Berg hymyillen itsekin.

Suomenlahdelle on luvattu kovaa tuulta, mutta tämä ei aluksen päällikköä hätkäytä. ”Fennican avomerikelpoisuus tuo lisää joustavuutta jäänmurtotehtävien hoitoon. Talvet ovat mielestäni viime vuosina olleet niin haasteellisia ennustaa, etten vielä halua antaa ennustusta kuluvan talven kovuudesta. Toukokuussa voin palata asiaan”, toteaa Berg.

Lisätiedot:
Eija Koli
Viestintäpäällikkö, Arctia Oy
puh. 040 725 3911

Jäänmurtaja Fennica

Uutiset

Ota yhteyttä

Eija Koli

Viestintäpäällikkö

+358 40 725 3911

eija.koli(at)arctia.fi

Lähetä viesti

Tietosuoja