16.11.2022

Hyvässä porukassa on aina kunnia seilata

Konepäällikkö toimii aluksen koneosaston päällikkönä vastaten koneiston toiminnasta. Tehtävä edellyttää vahvaa teknistä osaamista, itsenäistä päätöksentekokykyä sekä sopeutumista jäänmurtajan tiiviiseen työyhteisöön.

“Työtehtäväni liittyvät jäänmurtajan käyttövarmuuteen ja henkilöstön turvallisuuteen. Tehtäväni on olla ajan tasalla jäänmurtajan koneiston toiminnasta ja aluksen kokonaisvaltaisesta kunnosta. Tähän sisältyy muun muassa aluksen turvallisen kulun arviointi välittömästi tilanteen muuttuessa esimerkiksi jonkin laitteen vikaantuessa. Myös koneosaston turvallisuusnäkökulmien, kuten paloturvallisuuden arviointi sekä huoltotöiden turvallisen suorittamisen arviointi, ovat osa työnkuvaani. Tehtävä sisältää myös hallinnollista työtä, kuten tehtyjen huoltojen päivittämistä huoltojärjestelmään sekä varaosatarpeen ennakoivaa arviointia. Lisäksi muun muassa laitteiston elinkaarisuunnittelu, huoltokauden töiden suunnittelu ja telakointien valmistelu ovat osa työnkuvaani. Tehtävääni vaaditaan ylikonemestarin pätevyys”, kertoo jäänmurtaja Kontion konepäällikkö Kristian Autio

Kristianin tähänastinen työura jäänmurtajilla on jo noin 20 vuoden mittainen. “Aloitin työurani Merenkulkulaitoksessa jäänmurtaja Voimalla kakkosmestarina vuonna 2002, ja kun Voiman operointikausi keväällä 2003 päättyi siirryin monitoimimurtajille. Olen toiminut kaikissa murtajissa eri konepäällystön tehtävissä nyt noin 18 vuotta.”

“Arctia on mahdollistanut todella vaihtelevan seilausuran. Olen saanut osallistua mitä mielenkiintoisimpiin offshore-projekteihin ympäri maapalloa. Jäänmurto on mielenkiintoista ja tärkeää työtä. Tehtävämme on pitää huolta siitä, että kauppa-alukset pääsevät kulkemaan Suomen satamiin ja taas maailmalle silloin, kun meri ja satamat ovat jäässä.”

“Joidenkin silmissä laivan konetyöt näyttävät tylsiltä, mutta voin vakuuttaa etteivät ne ole. Palkitsevinta työssäni onkin juuri se, että päivät jäänmurtajan koneesta huolehtiessa eivät koskaan ole samanlaisia ja haasteita työpäivään löytyy. Olemmehan myös niin sanotusti kansallisomaisuuden vartijoita, kun pidämme hyvän huolen  jo vuosikymmeniä palvelleista aluksistamme.”

Laivalla vietetään putkeen 20 päivän työvuoro ja voisi luulla, että aika siellä käy pitkäksi. “Aluksella on hyvät mahdollisuudet harrastaa liikuntaa esimerkiksi laivan kuntosalilla tai rentoutua tietokonepelien ääressä. Kotona vapaat kuluvat yleensä ulkoillessa ja erilaisten rakennusprojektien kimpussa,” kertoo Kristian.

Liity Arctian osaavaan joukkoon ja jätä avoin työhakemus tästä

Uutiset

Ota yhteyttä

Eija Koli

Viestintäpäällikkö

+358 40 725 3911

eija.koli(at)arctia.fi

Lähetä viesti

Tietosuoja