16.05.2021

Jäänmurtokausi päättyi 15. toukokuuta

Jäänmurtokausi 2020–2021 päättyi 15. toukokuuta. Perämerellä viimeisenä jäänmurtajana toiminut Polaris käy Tornion Röyttän satamassa ennen paluutaan Helsingin Katajanokalle.

Jäänmurtokausi oli edelliseen kauteen verrattuna normaali ja se kesti joulusta toukokuun puoleen väliin. Perämerellä jäätä oli ajoittain koko alalla. Tuulten ollessa pääsääntöisesti kevyitä jäätilanne pysyi kuitenkin kohtuullisen helppona. Lähes kaikki jäänmurtajat olivat liikkeellä ja kauppa-alukset saatiin avustettua sujuvasti satamiin. Myös Suomenlahdella tarvittiin jäänmurtoavustusta ja liikenne sujui hyvin siellä kahden murtajan avustamana. Kontio, Otso, Polaris, Sisu ja Urho avustivat meriliikennettä Perämerellä ja Voima ja Fennica puolestaan Suomenlahdella.  Vastaavan kaltainen kapasiteetti oli edellisen kerran käytössä talvella 2017–2018, jolloin avustustyössä oli kahdeksan murtajaa.

Arctian jäänmurtajille kertyi kuluneen kauden aikana yhteensä 573,4 operointipäivää. Avustuksia oli 1 388 ja hinauksia tehtiin 148 kertaa. Maileja jäänmurtokaudella kertyi yhteensä noin 58 000. 

Arctia kiittää Väylävirastoa, Ilmatieteenlaitosta, Fintrafficin VTS-keskuksia, Finnpilotin luotseja, jäänmurtajien avustamia aluksia ja niiden varustamoita, laivameklareita, satamia ja ruotsalaisia jäänmurtajia sekä muita yhteistyökumppaneitaan kuluneesta jäänmurtokaudesta.
 

Uutiset

Ota yhteyttä

Lähetä viesti

Tietosuoja