26.05.2023

Jäänmurtokausi päättyi 26. toukokuuta

Jäänmurtokausi 2022–2023 päättyi 26. toukokuuta, kun kauden viimeinen jäänmurtaja Kontio palasi kotisatamaan Helsingin Katajanokalle.

Jäänmurtokausi oli pitkä, ensimmäinen alus lähti jäänmurtoon 11. joulukuuta. Perämerellä kauppa-alusten liikennöinnin sujuvuudesta huolehtivat Otso, Kontio, Sisu ja Polaris. Suomenlahdella jäänmurtaja Urhon apua tarvittiin noin kuukauden verran.

Alkutalvi oli leuto ja jäänmurron kannalta melko helppo. Maaliskuun alkupuolella Perämeri kuitenkin jäätyi kokonaan. Vaihtelevat sääolosuhteet ja tuulet muodostivat vaikeakulkuisia sohjovyöalueita ja ahtautunutta jäätä aiheuttaen haasteita kauppa-aluksille Perämerellä.

Arctian jäänmurtajille kertyi kuluneen kauden aikana yhteensä 481 operointipäivää. Avustuksia oli 1 181 ja hinauksia tehtiin 80 kertaa. Maileja jäänmurtokaudella kertyi yhteensä 43 108.

Arctia kiittää Väylävirastoa, Ilmatieteenlaitosta, Traficomia, Fintrafficin VTS-keskuksia, Finnpilotin luotseja, jäänmurtajien avustamia aluksia ja niiden varustamoita, laivameklareita, satamia ja ruotsalaisia jäänmurtajia, Ruotsin Sjöfartsverketiä sekä muita yhteistyökumppaneitaan kuluneesta jäänmurtokaudesta.

Uutiset

Ota yhteyttä

Eija Koli

Viestintäpäällikkö

+358 40 725 3911

eija.koli(at)arctia.fi

Lähetä viesti

Tietosuoja