02.06.2022

Jäänmurtokausi päättyi 30. toukokuuta

Jäänmurtokausi 2021–2022 päättyi 30. toukokuuta, kun kauden viimeinen jäänmurtaja Otso palasi kotisatamaan Helsingin Katajanokalle. 

Jäänmurtokausi oli edellisiin vuosiin verrattuna poikkeuksellisen pitkä, ensimmäinen alus lähti jäänmurtoon 4. joulukuuta. Lähes kaikki jäänmurtajat olivat liikkeellä ja kauppa-alukset saatiin avustettua sujuvasti satamiin.

Jäätalvi oli leuto, mutta haasteita koettiin etenkin Perämerellä, missä kiintojää oli paksua monin paikoin ja Kemin edustalla jopa yli 90 cm. Haastavia tilanteita koettiin myös Oulun väylällä, joka jouduttiin sulkemaan kahteen kertaan kovien tuulten ja sen myötä muodostuneiden vaikeakulkuisten sohjovyöalueiden vuoksi. Myös Suomenlahdella tarvittiin jäänmurtoavustusta.

Arctian jäänmurtajille kertyi kuluneen kauden aikana yhteensä 786 operointipäivää. Avustuksia oli 2147 ja hinauksia tehtiin 218 kertaa. Maileja jäänmurtokaudella kertyi yhteensä 80 429. 

Arctia kiittää Väylävirastoa, Ilmatieteenlaitosta, Traficomia, Fintrafficin VTS-keskuksia, Finnpilotin luotseja, jäänmurtajien avustamia aluksia ja niiden varustamoita, laivameklareita, satamia ja ruotsalaisia jäänmurtajia, Ruotsin Sjöfartsverketiä sekä muita yhteistyökumppaneitaan kuluneesta jäänmurtokaudesta.
 

Uutiset

Ota yhteyttä

Eija Koli

Viestintäpäällikkö

+358 40 725 3911

eija.koli(at)arctia.fi

Lähetä viesti

Tietosuoja