13.01.2023

Kanavaliiketoimintoja ja viittatehdasta koskevat muutosneuvottelut päätökseen

Kanavaliiketoimintoja ja viittatehdasta koskevat muutosneuvottelut on saatu päätökseen 13.1. Keskustelut käytiin rakentavassa hengessä ja negatiivisten vaikutusten määrä pyrittiin pitämään mahdollisimman vähäisenä.

Lopputulemana neuvotteluista on, että työnantaja harkitsee kanavien liikennekatkoista johtuen yhteensä noin 17 työntekijän lomauttamista Saimaan kanavalla ja Kokemäenjoen reitillä toistaiseksi. Käytännössä lomautukset ulottuvat kanavien liikennekauden alkuun, johon liittyy kausiluonteista epävarmuutta. Lisäksi työnantaja harkitsee yhteensä 2 työntekijän irtisanomista Rautalampi – Iisalmi kanavalta toiminnan lakkaamisen vuoksi ja 3 työntekijän irtisanomista viittatehtaalla tuotannon pysyvän ja merkittävän laskun vuoksi. Työnantaja harkitsee viittatehtaalla myös koko henkilöstön lomauttamista enintään kahden viikon määräajaksi.

Työnantaja on tarkastellut uudelleensijoitusmahdollisuuksia muihin vastaaviin töihin ja tulee jatkamaan sitä läpi talvikauden aina ennen mahdollisten lomautusten täytäntöönpanoa ja irtisanomisaikojen päättymistä.

Lomautusten täytäntöönpano ajoittuu tammikuuhun 2023 ja mahdollisesti alkuvuoteen/kevääseen 2023 riippuen mahdollisten uusien lisätöiden määrästä ja jäätalven kestosta. Irtisanomiset laitetaan täytäntöön tammikuussa 2023. Toimien avulla Arctia Meritaito sopeuttaa toimintaansa Saimaan kanavan liikennemäärien muutokseen ja viittatehtaan tuotantomääriin.

Lisätietoja: 
Janne Laitinen
Henkilöstö- ja lakiasiainjohtaja
p. 040 779 8924

Uutiset

Ota yhteyttä

Lähetä viesti

Tietosuoja