07.04.2022

Kaskisten sataman meriväylä entistä turvallisempi

Kaskisten satama on metsä- ja kemianteollisuuden materiaalivirtoihin erikoistunut vienti- ja tuontisatama, jossa käsitellään vuosittain noin 1,3 miljoonaa tonnia tavaraa. Uudistuvasta ja kasvavasta satamasta on nopea yhteys avomerelle. ”Olemme tehneet pitkäjänteistä kehitystyötä satamassa ja systemaattinen työmme on tuonut satamalle kestävää kasvua”, kertoo Kaskisten sataman toimitusjohtaja Patrik Hellman

Yhdeksi sataman kehityskohteeksi oli tunnistettu sataman ikääntyneiden merenkulun turvalaitteiden, poijujen uusiminen. 12 poijun modernisoimiseksi Kaskisten satamassa päätettiin ottaa käyttöön Arctian Älykäs meriväylä -palvelukonsepti, tuoda uusittaviin turvalaitteisiin digitalisaatiota ja liittää ne Arctian SeaDatics-kaukovalvontajärjestelmään. Kaikkiin 12 poijuun asennettiin myös kaukohallittava valolaite, jolloin VTS pystyy säätämään turvalaitteen valotehoa keliolosuhteiden mukaan. Turvalaitteiden modernisoinnin avulla lisättiin alustuvallisuutta Kaskisten sataman merialueella. 

Uudet älykkäät merenkulun turvalaitteet lisäävät väylän turvallisuutta, säästävät rahaa ja ympäristöä 

Poijuun liitettävän kaukohallinta- ja valvontaominaisuuden avulla turvalaitteen tila- ja sijaintitietoa voidaan seurata 24/7 suoraan SeaDatics-järjestelmästä. Reaaliaikainen tiedonsaanti merenkulun turvalaitteiden tilasta lisää väylän turvallisuutta, parantaa väyläinfran ylläpidon ennakoitavuutta ja pienentää hiilijalanjälkeä. Huoltokäyntien ennakoitavuus vähentää väylänhoidon alusmailien määrää, mikä puolestaan pienentää ympäristökuormitusta. Arctian poijut ja viitat ovat 100 % kierrätettävissä. Myös kaikki irronneet viitat löytyvät kaukovalvontateknologian ansiosta, eivätkä ne siten päädy muovijätteeksi rannoille. 

”Turvalaitteiden modernisointiprojekti vastasi sataman tarpeeseen lisätä merenkulun turvallisuutta, kun sataman liikennevirta ja aluskoot ovat kasvaneet. Päätös hankkia Arctialta kattava kokonaisratkaisu oli osa satamamme digi- ja automaatioprosessia”, Patrik Hellman kertoi. 

Kiinnostaako sinua kuulla lisää Arctian Älykäs meriväylä -palvelukonseptista? Ota yhteyttä myyntiimme ja sovi tapaaminen

Myyntijohtaja Caius Grann, 040 526 7716, caius.grann@arctia.fi


Kuva: Simo Alfred Peräkorpi

Uutiset

Ota yhteyttä

Lähetä viesti

Tietosuoja