30.09.2021

Kokkolan väylästä entistä turvallisempi

Vesiväylien digitalisaatio laajeni, kun Väyläviraston hallinnoima Kokkolan 14 metrin väylän 34 merenkulun turvalaitetta liitettiin Arctia Meritaidon SeaDatics kaukohallintaan ja -valvontaan. Samalla merenkulun turvallisuus paranee, sillä keliolosuhteiden huonontuessa VTS voi tarvittaessa nostaa väylällä olevien turvalaitteiden valotehoa aluksen päällikön tai luotsin niin toivoessa. Merenkulun turvalaitteiden kaukohallinta on saanut luotseilta erittäin hyvää positiivista palautetta, sillä väylän valotehojen hetkellinen nostaminen auttaa merkittävästi navigointia huonoissa keliolosuhteissa. 

SeaDatics-järjestelmään liitetyt Kokkolan väylän turvalaitteet ovat samalla myös etävalvonnan piirissä, jolloin turvalaitteiden tilatietoja voidaan seurata suoraan järjestelmästä. Reaaliaikainen tiedonsaanti merenkulun turvalaitteiden tilasta parantaa väylän turvallisuuden lisäksi väyläinfran ylläpidon ennakoitavuutta. Huoltokäyntien ennakoitavuus vähentää väylänhoidon alusmailien määrää, mikä puolestaan pienentää ympäristökuormitusta.

Merenkulun turvalaitteiden kaukovalvonnan ja -hallinnan piiriin kuuluu nyt jo noin 1 900 turvalaitetta, joista noin 1 500 on valaistua ja vajaat 400 valaisematonta.
 

Uutiset

Ota yhteyttä

Eija Koli

Viestintäpäällikkö

+358 40 725 3911

eija.koli(at)arctia.fi

Lähetä viesti

Tietosuoja