16.06.2023

Merenmittausalukset siirtyvät käyttämään vähäpäästöisempää laivapolttoainetta

Arctia-konsernin merenmittausalukset kulkevat jatkossa vähäpäästöisemmällä laivapolttoaineella. Aluksilla otetaan asteittain käyttöön kesäkuusta 2023 lähtien Neste Marine 0.1 Co-processed-laivapolttoaine, jonka valmistuksessa osa raakaöljypohjaisista raaka-aineista korvataan uusiutuvilla raaka-aineilla. ISCC PLUS -sertifioidun laivapolttoaineen käytöllä kasvihuonekaasupäästöjä voidaan vähentää jopa 80 % polttoaineen koko elinkaaren aikana fossiilisen polttoaineen käyttöön verrattuna.

Merenmittauksen venekalustossa on jo käytetty kesästä 2022 alkaen Nesteen MY uusiutuvaa polttoainetta ja nyt myös Arctia-konsernin ajoneuvokalusto siirtyy käyttämään vähäpäästöisempää polttoainetta. Neste MY uusiutuvan dieselin avulla merenmittauksen venekaluston ja Arctian ajoneuvokaluston hiilijalanjälki pienenee jopa 90 % verrattuna fossiilisen dieselin käyttöön.

”Arctialla on jäänmurron, väylänhoidon ja merenmittauksen palveluillaan merkittävä rooli vesiliikenteen mahdollistajana niin suomalaisilla kuin kansainvälisilläkin vesialueilla. Olemme sitoutuneet muiden varustamoiden tapaan IMO:n, EU:n ja kansallisiin päästövähennystavoitteisiin, ja tekemään arvokasta työtämme entistä vastuullisemmin,” sanoo toimitusjohtaja Maunu Visuri.

”Meillä on yksi Pohjois-Euroopan suurimmista merenmittauslaivastoista. Mittaamme vuosittain tuhansia neliökilometrejä merenpohjaa korkeimpien kansainvälisten laatunormien mukaisesti Suomen ohella myös muilla Euroopan vesialueilla. Siirtyminen uusiutuviin polttoaineisiin pienentää merkittävästi hiilijalanjälkeämme,” kertoo merenmittauksen liiketoimintajohtaja Lauri Pöyhönen.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Maunu Visuri, puh. 040 578 8122
Liiketoimintajohtaja Lauri Pöyhönen, puh. 050 558 7952

Kuva: Olli Leirimaa

Uutiset

Ota yhteyttä

Eija Koli

Viestintäpäällikkö

+358 40 725 3911

eija.koli(at)arctia.fi

Lähetä viesti

Tietosuoja