19.06.2023

Monipuolisuus pitää työn mielenkiintoisena

Yksi Arctia-konsernin kolmesta liiketoiminta-alueesta on väylänhoito ja se pitää sisällään muun muassa vesiväylien kiinteiden ja kelluvien merenkulun turvalaitteiden hoidon ja ylläpidon. Työpäällikkö Kalle Rantala vastaa Arctialla länsirannikon vesiväylien hoidosta. Vastuualueeseen kuuluu noin 6200 väyläkilometriä ja 8400 merenkulun turvalaitetta.

Kallen työalue vesiväylien hoidossa Arctialla on varsin laaja jo maantieteellisestikin, sillä hän vastaa länsirannikon väylähoitourakoiden toteutuksesta Hangosta Tornioon. ”Toimin väyläryhmien esimiehenä ja työhöni kuuluu projektien toteuttaminen ja hallinta niiden koko elinkaaren ajan. Pohjanlahden väylänhoidon hoidonjohtourakan alihankintojen kilpailutukset ovat myös vastuullani,” Kalle kertoo.

”Työpäiväni ovat todella vaihtelevia. Ne sisältävät projektien totutukseen liittyvää päivittäistä esimiestyötä, tarjouslaskentaa ja tarjousten tekoa, laskutusta, materiaalitilauksia, väylänhoitourakoihin liittyvää dokumentaatiota, työmaakokouksia, lisätyömahdollisuuksien kartoittamista ja myyntityötä. Ainutlaatuinen työympäristö ja vaihtelevat projektit pitävät yllä mielenkiinnon, ja erittäin ammattitaitoisten työkavereiden kanssa haastaviinkin projekteihin on kiva tarttua.”

Työn monipuolisuus, huippuammattilaiset työkavereina ja tyytyväiset asiakkaat motivoivat työssä

Kallelle länsirannikon merialueet ovat tuttuja jo reilun 30-vuoden takaa, kun hän 14-vuotiaana nuorukaisena tuli ensimmäisen kerran kesätöihin Merenkulkulaitokseen, Arctian edeltäjäorganisaatioon. Nykyisessä tehtävässään työpäällikkönä hän on toiminut vuodesta 2010. 

”Vastuualueeni monipuolisuus pitää työn kiinnostavana ja motivoivana. Vaikka työ on välillä todella itsenäistä, sosiaalisena tyyppinä pidän siitä, että saan olla työssäni paljon tekemisissä ihmisten parissa, niin työkavereiden kuin myös asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa.”

Kalle kertoo, että asiakkailta saatu positiivinen palaute on erinomainen motivaation lähde, ja tarjouskilpailuissa pärjääminen tuo positiivista virettä koko työyhteisöön. ”Kyllä esimerkiksi merkittävien monivuotisten urakoiden tarjouslaskennoissa ja tarjouskilpailuissa onnistuminen tuo hyvää fiilistä itselle ja koko työporukalle. Se luo myös tietynlaista varmuutta, joka näkyy yleensä myös laajemmin motivaatiossa.”

”Koulutukseni on sekoitus merenkulkua, kaupallista- ja johtamiskoulutusta. Koen tämän olevan hyvä kokonaisuus nykyisen tehtäväni hoitamiseen. Vähintäänkin yhtä tärkeänä pidän yli kymmenen vuoden monipuolista kokemusta väylänhoidon ja rakentamisen käytännön kenttätöistä, joissa toimin ennen työpäälliköksi siirtymistä. Käytännön ymmärrys kenttätöistä helpottaa erittäin paljon esimerkiksi tarjouslaskentaa ja kyllä sillä on suuri merkitys myös päivittäisessä esimiestyössä, koska puhumme kenttähenkilöstön kanssa niin sanotusti samaa kieltä.”

Norrskärin saari on yksi Kallen lempikohde majakkasaarista.

Työn vastapainona liikunta on tärkeä osa Kallen vapaa-aikaa. ”Paini on ollut minulle rakkain harrastus aina pikkupojasta lähtien ja olen edelleen toiminnassa mukana. Sen verran usein pitää itsekin painisalilla käydä, että edes jotkin vanhat temput vielä onnistuvat.” Kallen näkee usein myös punttisalilla, lenkkipoluilla ja talvisin laskettelurinteissä. ”Lasten harrastusten mukana kuluu myös paljon vapaa-aikaa. Tytär kilpailee telivoimistelussa ja poika penkkipunnerruksessa, ja olemme vaimoni kanssa kisareissuilla tavallisesti aina mukana. Jos viikonloppuna ollaan kotona, niin silloin kokkailen perheelleni.

Uutiset

Ota yhteyttä

Eija Koli

Viestintäpäällikkö

+358 40 725 3911

eija.koli(at)arctia.fi

Lähetä viesti

Tietosuoja