23.01.2024

Nordica jäänmurtoon Suomenlahdelle

Arctian koko jäänmurtajakapasiteetti on käytössä, kun MSV Nordica irrottaa Kotkan Pikku-Hietasesta torstaina 25. tammikuuta ja suuntaa avustamaan kauppa-alusliikennettä Suomenlahdelle. Jäänmurtajat Voima ja Fennica operoivat jo Suomenlahdella ja Kontio, Otso, Polaris, Urho ja Sisu Perämerellä.

”On erittäin poikkeuksellista, että kaikki murtajat ovat avustamassa jo tähän aikaan vuodesta. Viimeksi vastaava tilanne on ollut jäänmurtokautena 2010–2011, ja silloin jäätalven huippukohta saavutettiin 25. helmikuuta. Kuluva jäänmurtokausi on siis vasta alkupuolella ja toistaiseksi liikenne on sujunut Suomen meriväylillä normaalisti. Suomi on hyvin varautunut ankarampaankin talveen,” toteaa jäänmurron liiketoimintajohtaja Paavo Kojonen.

”MSV Nordica tekee vielä viimeisiä valmisteluja ennen kauden alkua. Pyrimme vastaamaan tuleviin haasteisiin parhaalla mahdollisella tavalla. Parin hiljaisemman kauden jälkeen uusi miehistö on innolla panostamassa ammattitaitonsa jäänmurtotehtäviin,” Nordican päällikkö Jyri Viljanen sanoo.

Kuva: Topias Lehtonen, Arctia Oy

Uutiset

Ota yhteyttä

Lähetä viesti

Tietosuoja