02.12.2021

Otso suuntaa Perämerelle kauden ensimmäisenä jäänmurtajana

Arctian jäänmurtaja Otso lähtee liikkeelle Helsingin Katajanokalta perjantaina 3.12.2021 kuluvan talven ensimmäisenä jäänmurtajana. Avustusalue käsittää Perämerellä Tornion, Kemin ja Oulun alueet, jonne Otso saapuu sunnuntaina 5.12. Sääennusteet lupaavat Perämeren pohjoisosiin kireää pakkasjaksoa, jolloin jäätä muodostuu nopeasti. Tämän vuoksi jäänmurtokausi alkaa tänä vuonna noin kolme viikkoa aikaisemmin kuin edellisenä talvena.

Edellinen jäänmurtokausi oli normaali kestäen joulupäivästä toukokuun puoleenväliin. Perämerellä jäätä oli ajoittain koko alalla ja myös Suomenlahdella tarvittiin jäänmurtoavustusta. Tuulten ollessa pääsääntöisesti kevyitä jäätilanne pysyi kuitenkin kohtuullisen helppona. Lähes kaikki jäänmurtajat olivat kuitenkin liikkeellä. Sen, millaiseksi talvi tänä vuonna muodostuu, tiedämme viimeistään toukokuussa jäänmurtokauden päätyttyä. 

Jäänmurtokauteen on valmistauduttu huolella, ja koneiston ylösajoon ja aluksen miehitykseen on tehty niin aluksella kuin Arctian toimistolla paljon töitä. Jäänmurtaja Otso miehistöineen lähtee innolla uuteen kauteen. ”Hyvällä mielellä aloitamme jäänmurtokauden tänä vuonna hieman normaalia aikaisemmin, alus ja miehistö ovat valmiina. Toiveissa on saada muista murtajista pikaista seuraa pohjoiseen,” kertoo Otson päällikkö Hanna Kujala. 

Arctian jäänmurtajat toimivat Suomen rannikkoalueilla varmistaen talvimerenkulun, joka on Suomen elinkeinoelämälle elintärkeää, sillä noin 90 % viennistä ja noin 80 % tuonnista kulkee meriteitse. Jäänmurtajilla työskennellään ympäri vuorokauden, seitsemänä päivänä viikossa. Aluksen miehistöä vaihdetaan 10 vuorokauden välein, jolloin myös alukseen tankataan polttoainetta, käyttövesi ja muonavarastot täydennetään.

Lisätiedot:
Eija Koli
Viestintäpäällikkö, Arctia Oy
puh. 040 725 3911

Jäänmurtaja Otso

Uutiset

Ota yhteyttä

Lähetä viesti

Tietosuoja