Arctialle töihin

Ura Arctialla

Arctia mahdollistaa turvallisen, sujuvan ja ympäristöystävällisen vesiliikenteen. Liiketoiminta-alueemme ovat jäänmurto, väylänhoito ja merenmittaus. Näiden sisältä löytyy mittava määrä kokemusta ja osaamista muun muassa öljyntorjunnasta, putken- ja kaapelinlaskusta, hinaustehtävistä ja muoviputkiviittojen ja poijujen valmistamisesta. 

Arctian toiminnan ja yrityskulttuurin tekee osaava, motivoitunut ja yhteisiin arvoihin sitoutunut henkilöstö. Tarjoamme työntekijöillemme turvallisen työympäristön ja mahdollisuuden pitää huolta terveydestä ja ammattitaidoista.

Lähetä työhakemuksesi klikkaamalla tästä

Avoimet työpaikat

Meillä avoinna olevista työpaikoista löydät tiedon tältä sivulta. Merihenkilöstön osalta huomioimme vain hakemukset, joihin on voimassaolevien kurssitodistusten lisäksi liitetty voimassaolevat pätevyys- ja lisäpätevyystodistukset.

Arctian rekrytointi perustuu Lyyti-järjestelmään. Työnhaku on helppoa, sillä järjestelmä ohjaa hakijaa eteenpäin hakemuksen jättämisessä. Tietosi ovat hakemuksen onnistuneen jättämisen jälkeen Arctian ylläpitämässä työnhakijarekisterissä. Rekisteriselosteen löydät alta.

Hae meille töihin

Arctia turvaa Suomen meriliikenteen kulun Itämeren jäätalven olosuhteissa, varmistaa toimivat vesiliikenneyhteydet ja tarjoaa ratkaisut turvalliseen sekä tehokkaaseen merenkulkuun haastavissa olosuhteissa merellä ympäri maailman. Palveluihin kuuluvat jäänmurron, väylänhoidon ja merenmittauksen lisäksi mm. putken- ja kaapelinlasku, hinaustehtävät, tuki vedenalaisten rakenteiden asennus- ja huoltotöissä, öljyntorjunta sekä muoviputkiviittojen ja poijujen valmistaminen. Arctia on 100 % valtion omistama osakeyhtiö.

Haemme Helsingin Katajanokan toimistollemme vakituiseen työsuhteeseen

laatu- ja ympäristöasioissa kokenutta HSEQ-asiantuntijaa

Laatu- ja ympäristöasioista vastaavana HSEQ-asiantuntijana tehtäväkenttäsi on hyvin monipuolinen. Keskeisimpiin tehtäviisi kuuluu johtamisjärjestelmien vaatimusten hallinta. Konsernin tytäryhtiötä koskevat laatu-, ympäristö- ja turvallisuusstandardit ISO 9001, 14001 ja 45001. Tehtäväaluettasi ovat lisäksi:

 • HSEQ-toimintojen kehittäminen yhdessä esihenkilön, kollegoiden ja liiketoimintojen kanssa. Työsi pääpainoalueet ovat laatu- ja ympäristöasiat väylänhoidossa ja merenmittauksessa.
 • ISO (14001, 45001, 9001) johtamisjärjestelmien hallinnointi, ylläpito, auditointi ja kehittämistyö liiketoiminnan edellytysten mukaisesti.
 • Ohjeistuksien ylläpitäminen, lainsäädännön muutosten seuranta ja riskiarvointien ylläpito. 
 • Sisäiset auditoinnit ja näihin liittyvien toimenpiteiden koordinointi.
 • Laatu-, ympäristö-, turvallisuus- ja työsuojelukoulutuksiin liittyvät asiat, mm. koulutussisältöjen, mittareiden laatiminen ja kouluttajana toimiminen. 
 • Laatu-, ympäristö- ja turvallisuuskatselmusten asioiden esittelijänä ja toimenpiteiden koordinoijana toimiminen. 
 • Laadukkaan yritystoiminnan ja johtamisen sekä ympäristöä suojelevan toimintatavan edistäminen ja ohjeistuksen ylläpito. 
 • Tapahtumaraportointijärjestelmän pääkäyttäjä.
 • Tukea liiketoimintoja HSEQ-asioiden operatiivisissa käytännöissä ja kehitystyössä.
 • Liikkua aktiivisesti kentällä oman vastuualueen puitteissa.
 • Vastuullisuusraportoinnin tukeminen.

Etsimme tehtävään käytännönläheistä, oma-aloitteista ja itsenäiseen työskentelyyn kykenevää henkilöä. Omaat erinomaiset vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot ja olet taitava tuottamaan laatu- ja ympäristöasioihin liittyvää tekstiä. Sinulla on vahva safety mind -turvallisuusasenne ja aktiivinen ote kehittämään sekä omaa että organisaatioiden laatu-, turvallisuus- ja ympäristöosaamista. Lisäksi sinulla on hyvät IT-taidot ja kykenet työskentelemään sujuvasti suomeksi ja englanniksi. Ruotsin kielen taito katsotaan eduksi.

Odotamme sinulta tehtävään soveltuvaa ammattikorkeakoulututkintoa tai muuta soveltuvaa tutkintoa/koulutusta, joka varmistaa työssäsi vaadittavan tietotaidon. Lisäksi odotamme aiempaa kokemusta laatu-, ympäristö- ja turvallisuusasioiden sekä -järjestelmien ja prosessien kehittämisestä ja täytäntöönpanosta. Eduksi katsomme kokemuksen työskentelystä logistiikan, rakentamisen tai vastaavalta alalta.

Tarjoamme sinulle kattavan perehdytyksen tehtävään ja toimintaympäristöön. Laajat työterveyspalvelut, liikuntaedun sekä merkityksellisen työn työnantajalla, jolle työntekijöiden turvallisuus ja hyvinvointi on ensisijaista. Toimintaympäristömme on varsin ainutkertainen Suomessa, samoin ovat ratkaisut, joita suunnittelemme ja toteutamme. Pääset työskentelemään useiden erilaisten kokonaisuuksia kanssa, joten työ on erittäin monipuolista sekä uuden oppimiseen kuin itsensä kehittämiseen on eriomaiset mahdollisuudet. Työskentelemme joustavin työajoin hybridimallilla, sekä etänä että tarvittaessa paikan päällä.

Työhakemukset palkkatoiveineen ja CV pyydetään toimittamaan 15.3.2024 mennessä osoitteeseen pia.broumand@arctia.fi

Lisätietoja tehtävästä antaa tuleva esihenkilösi turvallisuuspäällikkö Pia Broumand p. 046 876 7109

Uratarinat

Arctiassa työskentelee noin 420 ammattilaista. Henkilöstöömme kuuluu muun muassa merenkulun ammattilaisia, merenmittaajia, väylänhoitajia ja asiantuntijoita. Työtä tehdään ainutlaatuisessa ympäristössä merellä ja vesistöissä. Lue alta arctialaisten uratarinoita. 

Parasta työssäni on palaute hyvin maistuneesta ruuasta ja tyytyväinen miehistö

Lauri Lamminparras toimii kokkistuerttina eli stujuna Arctian jäänmurtajilla. Talousesimiehenä hänen tehtäviinsä kuuluvat kokin töiden lisäksi muun muassa murtajan talousosaston töiden organisointi, ruokalistojen suunnittelu sekä raaka-aineiden hankinta.

Lue lisää

Väylänhoitajan tehtävässä yhdistyy työ ja harrastus

Mikä olisikaan mukavampaa, kuin yhdistää työ ainutlaatuisessa ympäristössä ja itselle tärkeä harrastus – luonnossa liikkuminen. Väylänhoitaja Martti Penttisen työssä tämä yhdistyy mitä parhaimmalla tavalla.

Lue lisää

Monipuolisuus pitää työn mielenkiintoisena

Työpäällikkö Kalle Rantala vastaa Arctialla länsirannikon vesiväylien hoidosta. Kallen työalue on varsin laaja jo maantieteellisestikin, sillä hänen vastuualue on Hangosta Tornioon kattaen noin 6 200 väyläkilometriä ja 8 400 merenkulun turvalaitetta. Kallen tehtäväkenttää on muun muassa väylänhoidon projektien toteuttaminen ja hallinta niiden koko elinkaaren ajan.

Lue lisää

Arctialla saa tehdä töitä erikoisaluksilla ja mielenkiintoisissa projekteissa

Tommy Berg kipparoi jäänmurtaja Fennicaa.  Aluksen päällikkönä hän viime kädessä vastaa siitä, että laivalla on kaikilla turvallista olla sekä siitä, että laiva on kaikin puolin operointikunnossa. Laivalla työskennellään tiiviissä työyhteisössä. "On palkitsevaa ja kiehtovaa nähdä, kun laiva kaikkine osastoineen ja henkilöineen toimii hyvin yhteen. Hyvät työkaverit ovat työn suola!”

Lue lisää

Jätä avoin hakemus

Halutessasi voit myös jättää avoimen hakemuksen.

Ota yhteyttä

Janne Laitinen

Henkilöstö- ja lakiasiainjohtaja

+358 40 779 8924

janne.laitinen(at)arctia.fi

Lähetä viesti