Arctialle töihin

Ura Arctialla

Arctia mahdollistaa turvallisen, sujuvan ja ympäristöystävällisen vesiliikenteen. Liiketoiminta-alueemme ovat jäänmurto, väylänhoito ja merenmittaus. Näiden sisältä löytyy mittava määrä kokemusta ja osaamista muun muassa öljyntorjunnasta, vesirakentamisesta, putken- ja kaapelinlaskusta, hinaustehtävistä ja muoviputkiviittojen ja poijujen valmistamisesta. 

Arctian toiminnan, yrityskulttuurin ja asenneilmapiirin tekee osaava, motivoitunut ja yhteisiin arvoihin sitoutunut henkilöstö. Tarjoamme työntekijöillemme turvallisen työympäristön ja mahdollisuuden pitää huolta terveydestä ja ammattitaidoista.

Lähetä työhakemuksesi klikkaamalla tästä

Avoimet työpaikat

Meillä avoinna olevista työpaikoista löydät tiedon tältä sivulta. Merihenkilöstön osalta huomioimme vain hakemukset, joihin on voimassaolevien kurssitodistusten lisäksi liitetty voimassaolevat pätevyys- ja lisäpätevyystodistukset.

Arctian rekrytointi perustuu Lyyti-järjestelmään ja mahdollistaa monipuolisemman sekä nykyaikaisemman tavan hakea töihin Arctialle. Työnhaku on helppoa, sillä järjestelmä ohjaa hakijaa eteenpäin hakemuksen jättämisessä. Tietosi ovat hakemuksen onnistuneen jättämisen jälkeen Arctian ylläpitämässä työnhakijarekisterissä. Rekisteriselosteen löydät alta.

Hae meille töihin

Arctia turvaa Suomen meriliikenteen kulun Itämeren jäätalven olosuhteissa, varmistaa toimivat vesiliikenneyhteydet ja tarjoaa ratkaisut turvalliseen sekä tehokkaaseen merenkulkuun haastavissa olosuhteissa merellä ympäri maailman. Palveluihin kuuluvat jäänmurron, väylänhoidon ja merenmittauksen lisäksi mm. putken- ja kaapelinlasku, hinaustehtävät, tuki vedenalaisten rakenteiden asennus- ja huoltotöissä, öljyntorjunta, vesirakentaminen sekä muoviputkiviittojen ja poijujen valmistaminen. Arctia on 100 % valtion omistama osakeyhtiö.

Haemme

TEKNISTÄ TARKASTAJAA

Tehtäväsi on haasteellinen, monipuolinen ja palkitseva. Olet osana Arctia-konsernin teknistä tiimiä ja vastuullasi on jäänmurtajien huolto- ja kunnossapitotöiden suunnittelu ja organisointi yhteistyössä yhtiön muiden osastojen kanssa. Tehtävässä olet aitiopaikalla seuraamassa alan murrosta kohti uudistuvaa ja ympäristöystävällistä merenkulkua.

Odotamme sinulta

Laaja-alaista osaamista alustekniikan alueella ja esimiestyöstä. Sinulla on kokemusta varustamossa työskentelystä, laivajärjestelmistä sekä vahvaa näyttöä vaativasta teknisestä kunnossapidosta, telakointiprojekteista ja toimintojen kehittämisestä. Kokemus uudisrakennusprojekteista katsotaan eduksi. Alusten vuosibudjettien laatiminen ja toteuman seuranta on sinulle tuttua.

Odotamme sinulta myös:
 • Laajojen ja monimutkaisten kokonaisuuksien hallintaa
 • Hankintatoimen hallintaa sisältäen alihankinta- ja toimittajaverkoston hyvän tuntemuksen
 • Kokemusta ja osaamista kunnossapidon digityökaluista
 • Sääntöjen ja määräysten hyvää tuntemusta
 • Projektien ja prosessikehityksen hyvää hallintaa
 • Hyvää suullista ja kirjallista suomen ja englannin kielen taitoa, hyvä ruotsin kielen taito katsotaan eduksi
 • Avointa ja toimeen tarttuva asennetta

Olet koulutukseltasi merenkulkualan, laivatekniikan tai laivanrakennusalan (diplomi)insinööri. Ylikonemestarin pätevyyskirja ja konemestarin kokemus tai kokemus sähkö- tai IT-alalta katsotaan vahvaksi eduksi.

Oletko toimeen tarttuva ja hyvällä ongelmanratkaisukyvyllä varustettu joukkuepelaaja? Mikäli kiinnostuit, tutustu alla olevaan tarkempaan tehtävänkuvaukseen.

Pääasialliset tehtäväsi:
 • Toimit osana teknistä tiimiä ja osallistut teknisten toimintojen kehittämisessä
 • Vastaat nimettyjen alusten huolto- ja kunnossapidon organisoinnista ja kustannusseurannasta sekä katsastusten ajantasaisuudesta yhdessä alushenkilökunnan kanssa
 • Laadit ja seuraat alusten vuosibudjettia yhdessä alushenkilökunnan kanssa
 • Vastaat osaltasi aluksille tehtävistä hankinnoista yhteistyössä yhtiön hankintaorganisaation ja alusten kanssa
 • Toimit projektipäällikkönä projekteilla (esim. konehaalaukset, telakoinnit, jne.)
 • Toimit teknisenä tukena varustamon muille toiminnoille, kuten elinkaari- ja uudisrakennussuunnitelmat sekä ympäristöasiat.

Työhakemukset palkkatoiveineen pyydetään lähettämään 20.5.2023 mennessä tämän linkin kautta.Kirjaa ”Lisätiedot työhakemukseen” kohtaan tieto: Tekninen tarkastaja

Lisätietoja tehtävästä antaa tekninen johtaja Tero Hänninen puhelimitse 0400 521 682
to 4.5.2023 klo 12.00–13.30, ti 9.5. klo 11.00–12.30 ja ti 9.5 klo 13.00–14.30.

Mikäli mainitut ajankohdat eivät sovi, voit jättää yhteydenottopyynnön sähköpostilla tero.hanninen@arctia.fi

Tutustu meihin sosiaalisessa mediassa:

Uratarinat

Arctiassa työskentelee noin 420 ammattilaista. Henkilöstöömme kuuluu muun muassa merenkulun ammattilaisia, merenmittaajia, väylänhoitajia, vesirakentajia ja asiantuntijoita. Työtä tehdään ainutlaatuisessa ympäristössä merellä ja vesistöissä. Lue alta arctialaisten uratarinoita. 

Arctialla saa tehdä töitä erikoisaluksilla ja mielenkiintoisissa projekteissa

Tommy Berg kipparoi jäänmurtaja Fennicaa.  Aluksen päällikkönä hän viime kädessä vastaa siitä, että laivalla on kaikilla turvallista olla sekä siitä, että laiva on kaikin puolin operointikunnossa. Laivalla työskennellään tiiviissä työyhteisössä. "On palkitsevaa ja kiehtovaa nähdä, kun laiva kaikkine osastoineen ja henkilöineen toimii hyvin yhteen. Hyvät työkaverit ovat työn suola!”

Lue lisää

Ainutlaatuinen työympäristö ja huippuosaajat ympärillä tekevät Arctiasta mielenkiintoisen työpaikan

Ville Suni aloitti Arctialla ja jäänmurtaja Urholla 2010. Ensimmäiset kaksi vuotta Ville toimi navigaattorina ja 2. perämiehenä kartuttaen osaamistaan jäänmurrosta. Nykyisin hän toimii yliperämiehenä jäänmurtaja Sisulla.

Lue lisää

Hyvässä porukassa on aina kunnia seilata

Jäänmurtaja Kontion konepäällikkö Kristian Autiolla on jo noin 20 vuoden työura eri konepäällystön tehtävistä. “Työtehtäväni liittyvät jäänmurtajan käyttövarmuuteen ja henkilöstön turvallisuuteen. Tehtäväni on olla ajan tasalla jäänmurtajan koneiston toiminnasta ja aluksen kokonaisvaltaisesta kunnosta".

Lue lisää

Jätä avoin hakemus

Halutessasi voit myös jättää avoimen hakemuksen.

Ota yhteyttä

Janne Laitinen

Henkilöstö- ja lakiasiainjohtaja

+358 40 779 8924

janne.laitinen(at)arctia.fi

Lähetä viesti