12.01.2022

Polaris jäänmurtoon kauden viidentenä murtajana

Arctian jäänmurtaja Polaris irrottaa Helsingin Katajanokalta torstaina 13. tammikuuta klo 8.00 kauden viidentenä murtajana ja suuntaa Perämerelle.

Perämeri on jo lähes kokonaan saanut jääpeitteen ja uutta jäätä muodostuu koko ajan. Polaris saapuu avustusalueelle lauantaina. ”Lähtöä on odotettu innolla ja miehistö on hyvin motivoitunutta. Merimatkalla on odotettavissa kovaa lännen puoleista tuulta ja reittimme kulkee lähellä Ruotsin rannikkoa välttääksemme mahdollisen jään kertymisen aluksen rakenteisiin. Perämerellä pääsemme heti tositoimiin haastaviin olosuhteisiin Kemin ja Tornion alueelle Urhon ja Kontion avuksi. Jäätä on muodostunut edellisiin vuosiin verrattuna reilusti ja kovat etelän puoleiset tuulet ovat puristaneet Suomen satamien edustoille jääahtautumia ja sohjovöitä. Polariksen vahvuudet tulevat esiin juuri näissä olosuhteissa, joten olemme varmasti tervetullut lisä murtajakalustoon Perämerellä”, kertoo Polariksen päällikkö Sampo Tammiala.

Urhon, Kontion ja huomenna jäänmurtoon lähtevän Polariksen lisäksi Perämerellä meriliikennettä avustaa jo myös Otso. Voima palaa itäiselle Suomenlahdelle käytyään Katajanokalla huoltotoimenpiteessä.

Lisätiedot:
Eija Koli
Viestintäpäällikkö, Arctia Oy
puh. 040 725 3911

Kuva: Tuomas Romu

Jäänmurtaja Polaris

Uutiset

Ota yhteyttä

Eija Koli

Viestintäpäällikkö

+358 40 725 3911

eija.koli(at)arctia.fi

Lähetä viesti

Tietosuoja