15.11.2021

Polaris valmistautuu jäänmurtokauteen

Jäänmurtaja Polaris tyhjentää tällä viikolla LNG-tankkien jäähdytykseen käytetyn nestemäisen typen, ennen kuin alus siirtyy tankkaamaan nesteytettyä maakaasua eli LNG:tä Hanasaareen. Tankkien tyhjennys tehdään merellä Helsingin edustalla ja siitä saattaa aiheutua sääoloista riippuen höyryä aluksen ympärillä. 

LNG (Liquefied Natural Gas) on maakaasua, joka jäähdytettynä -162 asteeseen muuttuu kaasusta nesteeksi. Polaris on maailman ensimmäinen LNG:llä kulkeva jäänmurtaja. LNG on ympäristöystävällisin saatavilla oleva polttoaine laivoissa. Se ei sisällä rikkiä ja palaessaan se tuottaa 87 % vähemmän typen oksideja ja 9 % vähemmän hiilidioksidipäästöjä verrattuna merenkulun dieseliin. 

Jäänmurtaja Polaris on suomalaisen laivanrakennuksen taidonnäyte. Aluksessa on käytetty innovatiivista suunnittelua mm. runkomuodossa ja potkurilaitejärjestelyssä. Polaris on suunniteltu erityisesti Itämeren vaativaan jäänmurtoon ja sen jäänmurtokyky on kuuden solmun nopeudella 1,2 metriä jäätä.  Alus on varustettu myös öljyntorjunta- ja hätähinaustehtäviin.
 

Uutiset

Ota yhteyttä

Eija Koli

Viestintäpäällikkö

+358 40 725 3911

eija.koli(at)arctia.fi

Lähetä viesti

Tietosuoja