19.02.2021

Urho jäänmurtoon kauden kuudentena murtajana

Pakkassäät ovat pitäneet huolen siitä, että Arctian jäänmurtajat ovat vuorollaan irrottaneet Helsingin Katajanokan kotisatamasta suunnaten avustustyöhön eri merialueille. Lauantaina 20. helmikuuta irrottaa köydet Jäänmurtaja Urho, jonka tuleva avustusalue on alustavasti Suomenlahti. 

”Urholla on tällä hetkellä odottava tunnelma. Lauantaina muonituksen ja miehistönvaihdon jälkeen suuntaamme 22 hengen miehistön vahvuudella kohti Inkoota”, kertoo Urhon päällikkö Timo Jeskanen. 

Suomenlahdella pakkaskelit ovat toistaiseksi pitäneet tuulet heikkoina ja siten sääolot suotuisina. ”Ensi viikolla on odotettavissa kovia tuulia matalapaineiden saapumisen myötä. Jos pakkaskelit jatkuvat, ovat tuulet idänpuoleisia ja heikkoja. Tällöin jääpeite kasvaa, mutta tekee avustustoiminnasta helpompaa. Jos taas sää lauhtuu, tietää se aina kovia lännen- ja etelänpuoleisia tuulia. Kovat tuulet puolestaan tekevät avustamisesta työläämpää, sillä tällöin jääkentät valliutuvat”, kertoo Jeskanen.

Etelä-Suomessa näyttäisi Jeskasen mukaan olevan pitkästä aikaa niin sanottu normaali jäätalvi. ”Suomenlahden alueella talven selkä taittuu yleensä maaliskuun puolenvälin tienoilla, jolloin kevät alkaa tehdä tuloaan”, ennustaa Jeskanen talvikauden kulkua.

Loppuun vielä tärkeä huomio! Pakkassäät ovat jäädyttäneet vesialuetta laajalti muun muassa Pohjoissataman, Tervasaaren ja Arctian jäänmurtajalaiturin edustoilta, ja syntynyt jääkenttä on houkutellut jäälle liikkujia. Arctia varoittaa jäälläliikkujia, ja pyytää huomioimaan, että alusten liikkeet rikkovat jääkenttää Katajanokalla laajalta alueelta. Rikkoutunut jääkenttä on jäälläliikkujille hyvin vaarallinen. 

Lisätiedot:
Eija Koli
Viestintäpäällikkö, Arctia Oy
puh. 040 725 3911

Uutiset

Ota yhteyttä

Lähetä viesti

Tietosuoja