29.03.2019

Älykäs meri -hankkeelle EU-rahoitusta

Euroopan komissio on myöntänyt CEF-rahoitusta Meritaito Oy:n koordinoimalle Älykäs meri –hankkeelle (Intelligent Sea). Rahoituksen suuruus on 1,5 miljoonaa euroa.

Älykäs meri on kolmivuotinen hanke, joka katsoo meriväylien tulevaisuuteen kestävän kehityksen näkökulmasta luomalla älykkäitä digitalisaatioratkaisuja merelle, satamiin sekä väylien käyttäjille. Satamien, meriväylien ja merellisten palvelujen digitalisaatio tulee tulevaisuudessa olemaan merkittävä suuntaus ja askel yhä kehittyneempään, turvallisempaan ja tehokkaampaan merelliseen infrastruktuurin ja meriliikenteen hallinnointiin.

Hankkeessa kehitetään älypoijujen ja merenkulun turvalaitteiden digitaalinen verkosto, testataan poijujen vaihtoehtoisia energianlähteitä ja rikkipäästöjen monitoroinnin uusia ratkaisuja laivojen päästöille. Hanke sisältää eri vaiheita, johon osallistuvat hankkeessa mukana olevat satamat. Näiden eri vaiheiden aikana kehitetään myös satamien tehokkuutta ja muun muassa hiilijalanjäljen vähentämistä satamien merialueilla. Hankkeessa ovat mukana Meritaidon projektipartnereina Naantalin satama ja Tukholman satama. Projektin liitännäispartnerina ovat Väylävirasto ja Ruotsin merenkulkulaitos Sjöfartsverket.

Lisätietoja: Liiketoimintajohtaja Thomas Erlund, thomas.erlund@meritaito.fi, puh. 040 829 9877

Uutiset

Ota yhteyttä

Eija Koli

Viestintäpäällikkö

+358 40 725 3911

eija.koli(at)arctia.fi

Lähetä viesti

Tietosuoja