28.05.2019

Arctian jäänmurtajat Fennica ja Nordica siirtyvät Kotkaan

 

Jäänmurtajat Fennica ja Nordica siirtyvät Raumalta Kotkaan. Katajanokan jäänmurtajatukikohdan ohella Arctian uusi jäänmurtajatukikohta tulee olemaan Kotka Marine Oy:n laituri Pikku-Hietasessa.

Fennica ja Nordica siirtyvät Kotkaan kesän aikana. ”Kotka on hyvä sijoituspaikka aluksille. Fennica ja Nordica toimivat jäänmurtoliiketoiminnassa yhdessä muiden murtajien kanssa. Arctia pitää erinomaisena asiana sitä, että alukset siirtyvät perinteikkääseen merenkulkukaupunkiin Kotkaan. Alueella on tarjolla paljon alan osaamista, jota voidaan hyödyntää muun muassa alusten kunnossapidossa”, toteaa Arctian vt. toimitusjohtaja Hannu Ylärinne.

Kotkan jäänmurtajatukikohdan vuokranantaja Kotka Marine Oy ja Power Tech Group Oy tunnetaan paremmin tänä päivänä täyden palvelun konepajatoiminnasta. ”Juuremme ovat kuitenkin laivoissa ja laivojen korjauksessa. Rakennemuutosten kautta on hienoa päästä taas tuottamaan palveluja laivoihin ja Arctia Oy:lle, vaikka vähän eri muodossa kuin aikaisemmin,” kertoo Kotka Marine Oy:n toimitusjohtaja Kalle Sundberg.

”Fennican ja Nordican sijoittuminen Suomen suurimman yleis-, vienti- ja konttisataman toimintojen keskiöön on erittäin myönteinen asia HaminaKotka satamalle. Jäänmurtajat tuovat mukanaan paitsi toiminta- ja huoltovarmuutta, myös roppakaupalla positiivista imagoa satama- ja kaupunkimiljööseemme,” toteaa HaminaKotka Satama Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Naski.

Vt. toimitusjohtaja Hannu Ylärinne, Arctia Oy, hannu.ylarinne@arctia.fi, p. 0400 435 638

Toimitusjohtaja Kalle Sundberg, Kotka Marine Oy, kalle.sundberg@kotkapower.fi, p. 050 065 0256

Toimitusjohtaja Kimmo Naski, HaminaKotka Satama Oy, kimmo.naski@haminakotka.fi, p. 040 570 2036

Uutiset

Ota yhteyttä

Eija Koli

Viestintäpäällikkö

+358 40 725 3911

eija.koli(at)arctia.fi

Lähetä viesti

Tietosuoja