18.11.2019

Intelligent Sea -projektin kick-off tapahtumaa vietettiin jäämurtaja Sisulla

Intelligent Sea -projektin virallinen kick-off tapahtuma pidettiin 12.11.2019. Paikalle oli kutsuttu projektin partnerit Naantalin satama ja Tukholman satama sekä Väylävirasto ja Trafikverket. INEA, eli projektille EU rahoitusta myöntänyt taho, osallistui kokoukseen etäyhteydellä, joka toimi moitteettomasti jopa niin, että sen kautta pystyi pitämään kaikille esityksen Brysselistä käsin. Paikalla oli myös WEGAn edustajat, joka avustaa Meritaitoa ja projektin partnereita EU-projektin raportointiin liittyvissä asioissa.

Projektin kick-off pidettiin jäänmurtaja Sisulla, jonka salongissa riitti tilaa hyvin noin 20 hengen osallistujajoukollelle sekä kokoustaa että ruokailla. Lopuksi saimme vielä esittelykierroksen luotettavan ja jykevän 70-luvulla rakennetun murtaja legendan tiloissa. Ruoka oli erinomaista ja tilan tunnelma tilaisuuteen juuri sopiva.

Kick-off tapahtumassa käytiin läpi projektin suunnitellut tehtävät ja niiden etenemä ja suunniteltu toteutus. Ensimmäiset projektiin liittyvät kummelit ovat jo asennettu Norvikin satamassa ja ensimmäinen poiju tuotannossa Meritaidon tehtaalla. Alkukeväästä odotetaan ensimmäisten varsinaisten pilotointien alkavan ja ensi vuoden aikana suurin osa poijuista pitäisi saada rakennettua ja asennettua testausvaiheeseen.

Kehitteillä olevasta Snifferpoijusta, jonka tarkoituksena on mitata ohikulkevien alusten SOx eli rikkidioksiidipäästöt, oli myös kuvia esillä ja siitä tullaan lähitulevaisuudessa julkaisemaan ihan oma juttunsa tällä sivustolla.

Arctia-konsernin toimitusjohtaja Maunu Visuri esitteli vieraille projektikoordinaattorin, Arctian/Meritaidon, organisaatiota ja laajaa toimintakenttää. Liiketoimintajohtaja Thomas Erlund kertoi projektin taustoista ja siitä miten meriväylän älyllä varustaminen liittyy laajempaan merenkulun digitalisointiin. Intelligent Sea hankkeen projektipäällikkö Nina Savijoki jesitteli tarkemmin projektiin määritellyt tehtävät, niiden etenemisen tilanteen ja suunniteltu toteutus. INEA:n projektipäällikkö Evert Mink onnitteli projektin partnereita varsin ajankohtaisesta ja mielenkiintoisesta projektista. Hän sanoi odottavansa vuoden päästä pidettävää kokousta, jolloin osa poijuista on jo vedessä ja testitulokset esiteltävissä. Lopuksi Anna Ryrfeldt Ruotsin Trafikverketistä, joka edusti myös Ruotsin kansallista CEF-sihteeristöä, kertoi Ruotsin viranomaisten näkökulmasta miten tietoa tulisi välittää ja hyväksyttää heillä projektin edetessä.

Ilmassa oli optimismia ja innostusta projektin tavoitteista ja edistymästä, sillä toteutuessaan Intelligent Sea -projekti tulee parantamaan meriväylien turvallisuutta ja tehokkuutta digitalisaation avulla.  

Uutiset

Ota yhteyttä

Eija Koli

Viestintäpäällikkö

+358 40 725 3911

eija.koli(at)arctia.fi

Lähetä viesti

Tietosuoja