04.10.2019

Nina Savijoki Intelligent Sea -projektin päälliköksi

Nina Savijoki aloitti 1. lokakuuta Meritaidossa Intelligent Sea -projektin projektipäällikkönä. Savijoki siirtyi tehtäviin Deltamarinista, jossa hän työskenteli laivakonseptisuunnitteluun ja niiden myyntiin liittyvissä tehtävissä. Ennen tätä hän on työskennellyt myös Helsingin telakan kansivarustelusuunnittelu osastolla. Nina on koulutukseltaan laivanrakennusinsinööri.

”On todella hauskaa päästä vaikuttamaan ja työskentelemään merenkulun parissa minulle ihan uudesta näkökulmasta”, sanoo Nina Savijoki. ”Toivon että voin omalla kokemuksellani tuoda laajempaa näkökulmaa Intelligent Sea -hankkeen kehityskohteisiin ja näin olla mukana luomassa seuraavan sukupolven meriväyliä.” 

Intelligent Sea -projekti on EU:n osittain rahoittama kehitysprojekti, jonka vetovastuu on Meritaidolla ja joka tehdään yhteistyössä Naantalin ja Tukholman satamien kanssa. Projektin kesto on vuoden 2021 loppuun  ja sen tavoitteena on kehittää älypoijujen ja merenkulun turvalaitteiden digitaalinen verkosto, testataan poijujen vaihtoehtoisia energianlähteitä ja rikkipäästöjen monitoroinnin uusia ratkaisuja laivojen päästöille. Hanke sisältää eri vaiheita, johon osallistuvat hankkeessa mukana olevat satamat. Näiden eri vaiheiden aikana kehitetään myös satamien tehokkuutta ja muun muassa hiilijalanjäljen vähentämistä satamien merialueilla.

Uutiset

Ota yhteyttä

Eija Koli

Viestintäpäällikkö

+358 40 725 3911

eija.koli(at)arctia.fi

Lähetä viesti

Tietosuoja