19.03.2019

Summan vesiväylä uudistetaan palvelemaan veneliikennettä

Haminan kaupunki on tilannut Meritaito Oy:ltä Summan väylän merkitsemisen ja ylläpidon. Uudistettava veneväylä tulee palvelemaan Summanjoen venepaikoille ja venesatamaan suuntautuvaa liikennettä.

Summan väylän käyttötarkoituksen muuttuessa veneväylän  kelluvat turvalaitteet uusitaan ja modernisoidaan toukokuun loppuun mennessä. Uudet turvalaitteet varustetaan kaukovalvontateknologialla, jolloin turvalaitteen paikaltaan siirtymiset ja muut vikatiedot saadaan reaaliajassa 24/7. Tämä lisää muun muassa veneväylän turvallisuutta ja kustannustehokkuutta. Haminan kaupungin ja Meritaidon väliseen palvelusopimukseen kuuluu myös kattava vesiväylän huoltopalvelu, mikä pitää sisällään veneväyläviittojen varaosat ja kuluvat osat, viittojen paikalleen siirtämiset ja jopa rikkoontuneet viitat.

Modernin kaukovalvontateknologin liittäminen turvalaitteisiin ja kattava huoltopalvelu on osa Meritaidon uutta InSea -kokonaispalvelua, joka mahdollistaa ja nopeuttaa vesiväylien turvalaitekannan uusimisen leasing-palveluna kiinteään kuukausihintaan.  Hinnoittelumalli lisää kustannustehokkuutta, sillä leasing-kulut ovat helposti kontrolloitavissa ja budjetoitavissa, eikä vesialueiden infrastruktuuri sido asiakkaan omaa käyttöpääomaa.

”Meritaidon uusi InSea -kokonaispalvelu on räätälöitävissä asiakastarpeeseen ja esimerkiksi merenkulun turvalaitteiden uusimisen ja ylläpidon lisäksi siihen voidaan liittää muun muassa laitureiden kunnossapitopalvelut, vesirakenteiden kuntokartoitukset ja kunnossapitosuunnitelmat asteittain asiakkaan tarpeen mukaisesti. InSea-kokonaispalvelu mahdollistaa myös sen, että väylänomistajien turvalaitekanta pysyy ajan tasalla, kun asiakas saa käyttöönsä aina modernin digitaalisen teknologian mahdollistamat ratkaisut. Reaaliaikainen tilannetieto viittojen sijainnista lisää väylän turvallisuutta”, kertoo Meritaito Oy:n liiketoimintajohtaja Thomas Erlund. 

Uutiset

Ota yhteyttä

Eija Koli

Viestintäpäällikkö

+358 40 725 3911

eija.koli(at)arctia.fi

Lähetä viesti

Tietosuoja