05.01.2024

Urho jäänmurtoon Perämerelle

Arctian jäänmurtaja Urho lähtee Helsingin Katajanokalta Perämerelle perjantaina 5. tammikuuta. Urho irrottaa jäänmurtajalaiturista noin klo 16.00 kuluvan kauden viidentenä murtajana. Viime kautena Urho lähti jäänmurtoon 8. maaliskuuta ja silloinkin kauden viidentenä murtajana.

Koko Perämeri on saanut jääpeitteen ja kovien pakkasten myötä jäät vahvistuvat ja uutta jäätä muodostuu kaikilla merialueilla. Vastaavia talvia ei ole viimevuosina ollut ja onkin poikkeuksellista, että jo vuoden alussa on näin monta murtajaa liikkeellä.

Urho suuntaa alkuun avustamaan kauppa-aluksia Perämeren eteläosaan. Perämerellä meriliikennettä avustavat jo Otso, Kontio ja Polaris, ja Voima siirtyy 6. tammikuuta Itäiselle Suomenlahdelle. 

”Talvi on edennyt ripeää tahtia ja Perämeri on jo jäätynyt kauttaaltaan. Viimeksi vastaava tilanne on ollut 2011 ja sitä ennen 2003. Yleensä jääpeite on Perämerellä laajimmillaan vasta tammikuun lopulla. Nelipotkurinen työjuhta Urho sekä koko Urhon miehistö lähtevät innokkaina jäänmurtoon,” sanoo Urhon päällikkö Seppo Eva.

Uutiset

Ota yhteyttä

Eija Koli

Viestintäpäällikkö

+358 40 725 3911

eija.koli(at)arctia.fi

Lähetä viesti

Tietosuoja