Kaapeli- ja putkilinjamittaukset

Ota yhteyttä

Tarkkaa tietoa kaapeli- ja putkilinja-hankkeisiin

Merikaapeli- ja putkilinjahankkeet ovat usein kalliita projekteja, joille on ajateltu pitkä käyttöikä. Myös vaurioiden korjaaminen vesistöalueella on huomattavasti kalliimpaa ja aikaa vievempää kuin maalla.

Tarkan 3D-pohjamallin ja pohjan laatutiedon avulla putki- ja kaapelilinjaukset ovat rakennettavissa kustannustehokkaasti ilman ikäviä, jopa kalliita yllätyksiä. Esimerkiksi kaapeleiden ja putkien asennukselle haitalliset kivikot voidaan kiertää ja välttää turhat kaapelinylitykset. Näin saadaan myös lisättyä kaapeleiden ja putkien käyttöikää.

[]

Nopea ja tarkka mittausmenetelmä kaapeli- ja putkilinjojen paikantamiseen, suunnitteluun ja tarkistamiseen

Avainasemassa onnistuneeseen hankkeeseen on tarkka tieto vesistön syvyyksistä, pohjan muodoista sekä laadusta. Tarkan 3D-pohjamallin avulla kaapeli- ja putkilinjaukset voidaan suunnitella ja rakentaa ilman ikäviä ja jopa kalliita yllätyksiä projektin kuluessa ja sen jälkeen. Esimerkiksi kaapeleiden ja putkien elinkaarelle haitalliset kivikot ja muut kohteet voidaan kiertää ja turhat kaapeliylitykset välttää. Myös pehmeät pohjat, joissa kaapelin- tai putken painuminen pohjamaahan on oletettavaa, saadaan kartoitettua.

Tutkimusmenetelmät ja –tekniikat sekä aineistojen jälkikäsittely ja analyysit räätälöidään aina asiakkaan tarpeisiin. 

Kattavat mittauspalvelut

Tarjoamme kattavat mittauspalvelut olemassa olevien putki- ja kaapelilinjojen kartoittamiseen sekä uusien linjausten suunnitteluun  "avaimet käteen" -periaatteella tai osatoimituksena projektin tarpeen mukaan.  Käytössämme on pohjoismaiden suurin tutkimuskalusto sekä alan kokeneimmat ja parhaat osaajat.

Palveluvalikoimaamme kuuluvat:
  • monikeilainluotaukset
  • viistokaikuluotaukset
  • matalataajuusluotaukset
  • pohjatutkimukset
  • näytteenotto
  • meriargeologiset selvitykset
  • putkilinjojen suunnittelu

Yhteyshenkilöt palveluun liittyen

Lauri Pöyhönen

Liiketoimintajohtaja, merenmittaus

+358 50 558 7952

lauri.poyhonen(at)arctia.fi

Caius Grann

Myyntijohtaja

+358 40 526 7716

caius.grann(at)arctia.fi

Palveluun liittyvät kalusto

Ota yhteyttä

Parhaan käsityksen palveluistamme saat henkilökohtaisella tapaamisella. Ota meihin yhteyttä ja me tulemme kertomaan sinulle, miten voit säästää aikaa ja rahaa mittaus- ja tutkimuspalveluihin liittyvissä asioissa. 

Kari Pohjola

Myyntipäällikkö

+358 40 571 3193

kari.pohjola(at)arctia.fi

Pyydä tarjous

Tietojenkäsittely